SCHOOL1

Στο μενού "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ" υπάρχουν τα άρθρα που αφορούν την Γ΄ Λυκείου και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Δείτε το πρόγραμμα σε pdf

Δείτε το πρόγραμμα σε εικόνα.


 

Etwinning school label winner 2023-2024

Etwinning school label

Για μια ακόμη φορά το 3ο ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ βραβεύτηκε με την ετικέτα «eTwinning School Label ».

Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία.

Τα Σχολεία eTwinning υιοθετούν τις αξίες του eTwinning στις πολιτικές, την πρακτική και τις δράσεις επιμόρφωσης του σχολείου με την υποστήριξη της διεύθυνσης.

Με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει και αξιολογεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και επικεφαλής του σχολείου.

Τα σχολεία στα οποία απονέμεται το σήμα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμμετάσχουν σε ένα εξελικτικό ταξίδι με δραστηριότητες που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά.

Η Αποστολή των Σχολείων eTwinning είναι η πυξίδα όλων των Σχολείων eTwinning. Η αποστολή τονίζει ιδιαιτέρως στοιχεία, όπως:

$·         Διαμοιρασμένη ηγεσία

$·         Συνεργασία και ομαδική εργασία

$·         Οι μαθητές ως φορείς αλλαγής

$·         Ένταξη και καινοτομία

$·         Πρότυπα για άλλα σχολεία.

"Congratulations! The “3o Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης” has been awarded with the eTwinning School Label 2023-2024. This is a great achievement by the eTwinning team in your school! The official announcement will be published on the European School Educational Platform shortly and on other eTwinning and European Commission's news channels. 

Congratulations again for being an example for all the other schools: we count on your dedication and commitment to promote eTwinning and its values, which are represented by the eTwinning Schools' mission 

The eTwinning Team" ERASMUS new

3ο ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 2023-24

Το Erasmus+ είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού. Με προϋπολογισμό ύψους 28 δις ευρώ, προσφέρει χρηματοδότηση σε σχέδια κινητικότητας και διακρατικής συνεργασίας.Βασικό χαρακτηριστικό είναι η «κίνηση» μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων με στόχο τον εμπλουτισμό της παιδαγωγικής διαδικασίας με την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τη δημιουργία δικτυών και την ενίσχυση της παιδαγωγικής καινοτομίας.

Το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης συμμετέχει με 24 μαθητές στοErasmus+ με τίτλο “Faiteslemur!” σε σύμπραξη μικρής κλίμακας με 3 ευρωπαϊκά σχολεία.

Οι συνεργάτες είναι τοLyceeSaint-Maurice στηΓαλλία, το EscolaMontagut στην Ισπανίακαιτο LiceoStataleMontanari στην Ιταλία.

Τοέργο, μετονΑγγλικότίτλο «SEETHEW.O.W», γεννήθηκεαπότηνανάγκηκατανόησης των πολιτικών, κοινωνικών, γλωσσικών, περιβαλλοντικών και ψηφιακών «τοίχων»που μας περιβάλλουν. Στο έργο,ζητήματα όπως η κλιματική κρίση, η έννοια της δημοκρατίας στην Ευρώπη και η τέχνη του δρόμου θα αποτελέσουν τη θεματολογία των διακρατικών ομαδικών εργασιών σε ψηφιακό και φυσικό περιβάλλον.

H παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ αποτελείται από 6 καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης που φιλοδοξούν να ενώσουν τις χώρες σε μια ολοκληρωμένη βιωματική μαθησιακή εμπειρία που θα τοποθετήσει την αυτόνομη αλληλοσυνεργατικήμάθηση στο επίκεντρο του προγράμματος χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία FlippedClasroomκαι PeertoPeerlearning.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είναι έμπειροι, με ψηφιακές και παιδαγωγικές ικανότητες που έχουν βραβευτεί με εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας και έχουν συνεργαστεί αποτελεσματικά σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα.


 

Ομιλία στο 3ο ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

vlassopoulos


 Πρόσκληση – Επιλογή – Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού

Δείτε το αρχείο 


Ενημέρωση από την υπεύθυνη του Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΙΔΕ  Δ΄ Αθήνας

Δείτε το έγγραφο


ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ 25-10-2022

IMG 3959a


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 

 Το πρόγραμμα σε pdf

To πρόγραμμα σε εικόνα


Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας 

Δείτε την αξιολόγηση.


 

 

 ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2022

New Phototastic Collage

Με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ήταν μια τελετή που διοργανώθηκε με άψογο τρόπο. Συγχαρητήρια αξίζουν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για την εκπληκτική οργάνωση της γιορτής.

 

all1

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάνω από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί τα τελευταία -δύσκολα για όλους- χρόνια. Θα μείνουν πάντα στην καρδιά μας γιατί κατάφεραν να διατηρήσουν όλο αυτόν τον καιρό την αισιοδοξία, τον αυθορμητισμό το χιούμορ, τις ιδέες και τα νεανικά οράματά  τους.

Την τελετή αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελληνικού / Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.  Νικοθόδης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Θωμάς Κατσαγώνης, η Προϊσταμένη  Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δέσποινα Δεσύπρη, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κυρία Αλεξάνδρα Αφεντάκη, ο Αντιπρόεδρος Ελλήνων Χημικών Τάσος Κορίλης, το μέλος του Δ.Σ. Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων & Μαθητών Ελλάδος κ. Μιχάλης Τσικαλάκης και πολλοί άλλοι.

IMG 20220625NEW

Στη γιορτή μουσική έπαιξε το συγκρότημα Past Perfect Genes ενώ φωτογραφίες τράβηξε,  ο μόνιμος  αρωγός των εκδηλώσεων του σχολείου, κ. Γεράσιμος Χατζάκης.

IMG 20220624NEW


 

 IMG 20220124 152139 Medium

 

 

 


Ωράριο λειτουργίας  

Tο ωράριο μαθημάτων και διαλειμμάτων διαμορφώνεται ως εξής : 

1η ώρα 815 - 900
 
5' διάλειμμα
 
2η ώρα 905 - 950
 
10' διάλειμμα
 
3η ώρα 1000 - 1045
 
10' διάλειμμα
 
4η ώρα 1055 - 1140
 
10' διάλειμμα
 
5η ώρα 1150 - 1235
 
5' διάλειμμα
 
6η  ώρα 1240 - 1325
 
5' διάλειμμα
 
7η ώρα 1330 - 1410

 


Ενημέρωση μαθητών/τριών και γονέων /κηδεμόνων για τα προσωπικά δεδομένα

 Κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

 

Τα προσωπικά σας δεδομένα (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το ΥΠΑΙΘ και την εκάστοτε σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών κατ’ εντολή του. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί σας και ο συντονισμός της διαδικασίας της παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.  

 

Κατά τη συμμετοχή σας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγετε στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν σας, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέεστε μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος συλλέγονται μεταδεδομένα, τα οποία παράγονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και είναι απαραίτητα για τη διάγνωση των τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν και συνακόλουθα την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Tα μεταδεδομένα αυτά περιλαμβάνουν: α) τη διεύθυνση IP, β) το αναγνωριστικό "UserAgent", γ) τον τύπο υλικού, δ) τον τύπο και την έκδοση λειτουργικού συστήματος, ε) την έκδοση διακομιστή-πελάτη, στ) τη διεύθυνση Mac (κατά περίπτωση), ζ) την έκδοση εφαρμογής, η) τις υλοποιηθείσες ενέργειες (είσοδος, έξοδος, κοκ), θ) τις πληροφορίες σύσκεψης: i) τίτλος, ii) ημερομηνία και ώρα, iii) συχνότητα, iv) μέση και πραγματική συχνότητα, v) ποιότητα, vi) ποσότητα, vii) δραστηριότητα δικτύου και viii) συνδεσιμότητα.

 

Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον (άρ. 6 §1 περ. ε΄ ΓΚΠΔ), δηλαδή το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπαίδευσης υπό καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνδυαστικά με την εκπλήρωση έννομης υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (άρ. 6 §1 περ. γ΄ ΓΚΠΔ), η οποία προβλέπεται στο αρ. 63 του Ν. 4686/2020. Ειδικά όσον αφορά στα μεταδεδομένα, χρησιμοποιούνται περαιτέρω για σκοπούς αποκλειστικά ερευνητικούς ή/ και στατιστικούς, αφού προηγουμένως ανωνυμοποιηθούν. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας είναι η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (αρ. 6 παρ. 1 περ. γ ΓΚΠΔ), όπως αυτή τίθεται από τη διάταξη του αρ. 1 πδ 18/2018, δηλαδή η διενέργεια στατιστικών αναλύσεων-ερευνών στο πλαίσιο της αποστολής του να αναπτύσσει και να αναβαθμίζει συνεχώς την παιδεία.

 

Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι ήδη αποθηκευμένα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ λόγω της ιδιότητάς σας ως μαθητών ή γονέων/ κηδεμόνων θα διατηρηθούν όπως ορίζεται στις σχετικές Πολιτικές του ΥΠΑΙΘ. Τα μεταδεδομένα που δημιουργούνται διαγράφονται μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2020-2021.

 

Εφόσον έχετε καταχωρίσει τα πραγματικά σας στοιχεία (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμο) στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορείτε να ταυτοποιηθείτε), μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών (μόνο όσον αφορά στα μεταδεδομένα) με υποβολή αίτησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@minedu.gov.gr. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά σας, έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr), Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλ. +30-210 6475600, φαξ +30-210 6475628.  

 

Για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΥΠΑΙΘ (ΥΠΔ/DPO) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dpo@minedu.gov.gr.  

 

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

 


 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΚΕΣΥ

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του 2ου ΚΕΣΥ 210-9955036 9.00 - 13.00 κάθε μέρα. Αιτήσεις για αξιολόγηση γίνονται δεκτές τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά στο e-mail του ΚΕΣΥ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), με την προϋπόθεση οι γονείς να καταθέσουν αυτοπροσώπως την αίτηση αργότερα. Εκπαιδευτικό υλικό και σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται στο ιστολόγιο του 2ου ΚΕΣΥ Δ Αθήνας https://2kesydathinas.blogspot.com/, το οποίο θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

 


 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κατ' εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019, θα θέλαμε) σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία.
Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).