Picture1


Σχολικός Διαγωνισμός Συγγραφής Γραπτού Δοκιμίου EUROSCOLA για μαθητές  Β' και Γ ' Τάξης Λυκείου.

euroscola 2019a

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA στις 17 Ιανουαρίου 2020. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή 24  μαθητών με θέμα:

ΘΕΜΑ 2019: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Μάιο του 2019 οι ευρωπαίοι πολίτες από τα κράτη μέλη της ΕΕ ψήφισαν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο:     http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el

Η αξιολόγηση των εργασιών θα γίνει από επιτροπή που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης και η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες εργασίες. Στην επιλογή των μαθητών, εκτός από το βαθμό της εργασίας- έκθεσης, θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:

1. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που να αποδεικνύεται με πτυχίο. Θα προτιμούνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας

2. Καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην έκθεση και τα άλλα κριτήρια συνεκτιμούνται βάσει μοριοδότησης (έκθεση 60%, ξένη γλώσσα 20%, επίδοση 20%).

 

 


 sxoliki Xronia2

Αγιασμός Σχολικού Έτους 2019-20

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ σας καλωσορίζουν και σας εύχονται για το νέο σχολικό έτος 2019-20, καλή, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11-09-2019 και ώρα 10:20 πμ.

Μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν στους μαθητές τα βιβλία.


 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 - 2019

Πρόγραμμα EUROSCOLA: Γραπτός Διαγωνισμός

Συμμετοχή για 3η χρονιά στην ημερίδα Euroscola στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 27/11/2018.

STRASBOURG1

Μαθήτρια : Σκλαβενίτη Θεανώ

STRASBOURG2

 

“Εθνική και Πανευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας”

 Βράβευση με Εθνική και Πανευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας του έργου eTwinning   “ Mentoring@sch” με συνεργαζόμενα σχολεία το 10ο δημοτικό Ηλιούπολης και το δημοτικό και γυμνάσιο Zamosc, Πολωνία.

ETW1

 

 

 ETWZ page-0001

 

“Πανελλήνιο Βραβείο”

Τιμητικό 2ο Βραβείο για το βίντεο « Ψηφιακή Ασφάλεια» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Saferinternet4kids του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας στην κοινή συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης και του Ειδικού Σχολείου Κωφών/ Βαρηκόων.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WPlGy86B6QM

 

eTwinningSchoolLabel”

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ανάμεσα στα 1.004 ευρωπαϊκά σχολεία που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning βρίσκεται το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης. Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

 1.         Ψηφιακή πρακτική

 2.         Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)

 3.         Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

 4.         Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού

 5.         Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους    μαθητές

 

Η αναγόρευση σε Σχολείο eTwinning προσφέρει αναγνώριση για το καινοτόμο έργο που επιδεικνύουν τα σχολεία ως προς την προώθηση της πολιτειότητας, της πολιτισμικής συνείδησης και της ψηφιακής ικανότητας. Επίσης, αναγνωρίζει το έργο που τα σχολεία έχουν να επιδείξουν ως προς την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασίας εντός και εκτός αυτών, σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων και χωρών.

 Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning είναι βήμα πιστοποίησης που αποσκοπεί στην αναγνώριση της εργασίας που γίνεται σε επίπεδο ομάδας στην κάθε σχολική μονάδα. Δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning. Αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, την εφαρμογή νέων καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και την καλλιέργεια της συνεργατικής μάθησης.

ETWSKE

                                        

        YouSmileawards”

 Κοινή συμμετοχή του Ειδικού Σχολείου Κωφών/ Βαρηκόων και του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης για βράβευση στην κατηγορία «Σχολείο που βοηθάει παιδιά», στα 3α Ετήσια Βραβεία «YouSmile» που οργανώνουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile». Οι βασικοί στόχοι είναι να αναδεχθούν πράξεις και πρωτοβουλίες παιδιών, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες και να προβληθεί η θετική πλευρά της κοινωνίας μέσα από τη μαθητική κοινότητα.

YOUSMILE1

 

YOUSMILE2

 

eTwinningSTEMLabel”

STEM

Συμμετοχή στην eTwinning δράση για STEM έργα. Το 3ο ΓΕΛ επιλέχθηκε για το 2019-20 ως 1 από τα 70 Λύκεια που θα λάβουν εξοπλισμό και εκπαίδευση με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία eTwinningprojects, προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM.

 Η μέθοδος STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε δραστηριότητες με θέματα που συνδυάζουν τη Φυσική, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή της εμπλοκής και του ενδιαφέροντος που εμφανίζουν τα παιδιά με τα επιστημονικά πεδία του STEM. Με εφαρμογή της μεθόδου STEM μέσω projects, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να αναστοχάζονται στην διαδικασία της επίλυσης αυθεντικών προβλημάτων και αποκτούν δεξιότητες που είναι σχετικές με τη διεθνή τάση στην εκπαίδευση, καθώς εστιάζει στην κριτική σκέψη, στην εργασία σε ομάδες (συνεργασία), ενώ έχει αναφερθεί ότι μειώνει το χάσμα γνώσεων ανάμεσα σε εκπαιδευόμενους από διαφορετικά κράτη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

 

DIAKR1

DIAKR2

 


 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 

 

summer-image

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!


 Υποστήριξη υποβολής μηχανογραφικού δελτίου

Το σχολείο μας θα είναι ανοικτό για την υποστήριξη της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων:

την Τρίτη 2-7-2019

την Τρίτη 9-7-2019

τη Δευτέρα 15-7-2019.

την Τετάρτη 17-7-2019 

Αυτές τις  ημέρες μπορούν οι υποψήφιοι να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν το έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο μηχανογραφικό δελτίο για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ Β ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Με ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019-2020 στην εφαρμογή e-εγγραφές παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 23.59


 

Υπενθύμιση Εξέτασης Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2019 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Χωρίς τίτλο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ»

ΚΑΙ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ»

Α. Εξεταστικά Κέντρα Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ»

α) Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Διευθύνσεων Δ.Ε. Α’ Αθήνας και Δ’ Αθήνας, θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του Μουσικού Σχολείου Αλίμου (οδός Κυθηρίων 69 & Δήμητρος 17, Τ.Κ. 17456 – Αθήνα – Άλιμος).

Β. Εξεταστικά Κέντρα Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ»

α) Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ και στα εξής Εξεταστικά Κέντρα ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.

  1. Στο Ε.Κ. του κτιρίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – αίθουσα «Jacqueline de Romilly»(Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και Μ.
  1. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (οδός Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 - Νέα Ιωνία), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν έως και Ψ.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ»

Α) Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ» στην Αθήνα:

5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 - Νέα Ιωνία)

Επισημαίνεται ότι για το μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» δεν υπάρχει διαφοροποίηση στα εξεταστικά κέντρα, συνεπώς οι υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες εξετάζονται στα ίδια εξεταστικά κέντρα με τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτώς στο συγκεκριμένο μάθημα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

         

  1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
  1. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08.00 π.μ. για το μάθημα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα Μουσική Αντίληψη και Γνώση.
  1. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2’ με 6’ λεπτά για κάθε υποψήφιο,

- για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

  1. Για την εξέταση στο μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα μουσικά όργανα στα οποία θα εξεταστούν, εκτός από τα μουσικά όργανα πιάνο και κρουστά ευρωπαϊκά (κλασσικά – σύγχρονα), τα οποία θα υπάρχουν στο χώρο εξέτασής τους. Οι υποψήφιοι κατά την εξέτασή τους δεν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους παρτιτούρες και κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, σε ότι αφορά την Λόγια Δυτική Μουσική και την Βυζαντινή Μουσική οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και να καταθέσουν εγκαίρως (μέσω ενός επιτηρητή) προς χρήση από την επιτροπή μια καθαρή παρτιτούρα των επιλεγέντων έργων, ώστε οι εξεταστές να έχουν πλήρη εικόνα των έργων που εξετάζονται οι υποψήφιοι.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

Παράδοση Απολυτηρίων των αποφοίτων.

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, από τις 10 π.μ. και μετά, ξεκινά η παράδοση των Απολυτηρίων των αποφοίτων μας από τη Γραμματεία του Σχολείου.

Τα απολυτήρια τα παραλαμβάνουν οι απόφοιτοι του σχολείου ή οι κηδεμόνες τους με την ταυτότητά τους.

Το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου είναι ένα προσωπικό έγγραφο – τίτλος που ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι θα πρέπει να το προφυλάσσουν από τη φθορά και να φροντίζουν ώστε να μη χαθεί. Το πρωτότυπο Απολυτήριο δεν κατατίθεται σε κανέναν φορέα ή υπηρεσία. Αν ζητηθεί, κατατίθεται απλό φωτοαντίγραφο. Σε απώλεια ή καταστροφή του, όπως αναφέρθηκε, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ.

 


 

NEO:Δημιουργία κωδικών ασφαλείας για το μηχανογραφικό από τους υποψηφίους

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές και οι απόφοιτοι του σχολείου, μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο για να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας από τη Δευτέρα 24-06-2019, από τις 9:00 έως τις 13:00. Σε περίπτωση που για τον κωδικό ασφαλείας προσέλθει κηδεμόνας, θα πρέπει απαραιτήτως να μας προσκομίσει εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο μαθητή.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του υπουργείου

Δείτε εδώ την εγκύκλιο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι κωδικοί θα δίνονται στους μαθητές μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και τις παρακάτω ημερομηνίες 2,9 και 15 Ιουλίου όπου στις 15 λήγει και η προθεσμία κατάθεσης των μηχαανογραφικών δελτίων....


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : 09.00 -13.00 

 

 


 

 

 

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2019-20

Διαβάστε την προκήρυξη εδώ


 

Εξεταστικό κέντρο Αγγλικών (για όσους εξετάζονται γραπτά)

 Το εξεταστικό κέντρο των Αγγλικών για τους μαθητές του σχολείου μας που εξετάζονται γραπτά είναι το 2ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, Μαρίνου Αντύπα 2, Αργυρούπολη, τηλ. 2109936577 - 2109942055.

Το παραπάνω εξεταστικό ΔΕΝ αφορά τους μαθητές που εξετάζονται προφορικά


 

 Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες-σχέδια-μουσική)

Δείτε εδώ το διαβιβαστικό και τις πληροφορίες

Δείτε εδώ τα εξεταστικά κέντρα

Δείτε εδώ τα εξεταστικά κέντρα σε μορφή excel


 

 Εξεταστικά κέντρα Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»

Δείτε το έγγραφο του υπουργείου.

Διευκρινίσεις σχετικά με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία»

Μπορείτε να δείτε τις διευκρινήσεις εδώ. 


 

Συμπληρωματική προκήρυξη Πυροσβεστικής Ακαδημίας

 Μπορείτε να δείτε τη συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων, εδώ


 

Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων έτους 2019

 

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ


Διαδικασία Έκδοσης Βεβαίωσης Νίκης για την αναγνώριση διάκρισης σε Διεθνείς (Παγκόσμιους Σχολικούς αγώνες) καθώς και σε Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων (Ομαδικών και Ατομικών Αθλημάτων
 
Διαβάστε τις οδηγίες εδώ

 

 


Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων

Το εξεταστικό κέντρο των Αγγλικών για τους μαθητές του σχολείου μας είναι το 2ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, Μαρίνου Αντύπα 2, Αργυρούπολη, τηλ. 2109936577 - 2109942055.

 

Το παραπάνω εξεταστικό ΔΕΝ αφορά τους μαθητές που εξετάζονται προφορικά.


 

Εξετάσεις και Αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ

 

 Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι οι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Επιτροπή Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (μία μόνο επιτροπή).

 

Έτσι λόγω μη συγκρότησης επιτροπής για τις εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ στη Δ΄ Αθήνας, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται σε επιτροπή άλλης Διεύθυνσης. Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

 

   1. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά:

 

 1. Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. 2019

2. Οδηγίες υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. 
3. 
Βαθμολογική κλίμακα αγωνισμάτων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

 

    2. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΟΔΗΓΙΕΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

  3. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης A΄Αθήνας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΕΦΑΑ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ (μόνο για την πρώτη μέρα)

 

 

 


 

 Προθεσμία για Αστυνομικές Σχολές

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 05-06-2019.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ


 Υποψήφιοι Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τρίτη 18-06-2019 έως και την Τρίτη 25-06-2019 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).


 Ενημέρωση για την εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών

Μπορείτε να δείτε την ενημέρωση για τις εξετάσεις για εισαγωγή φοιτητών στα Τμήμα Μουσικών Σπουδών εδώ καθώς και το αντίστοιχο ΦΕΚ εδώ

 


 

Σημαντικό Σας ενημερώνουμε ότι για  οποιαδήποτε απορία έχετε, όσον αφορά την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ. & στα ΓΕ.Λ.   παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω τηλέφωνα του Υπουργείου :

Τηλ. Επικοινωνίας ΓΕΛ: 2103443911

Τηλ. Επικοινωνίας ΕΠΑΛ: 2103443913

NEO : Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής» μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2019-2020

 

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης πρέπει να πραγματοποιηθεί από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00.

 

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis).

 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την αίτηση είναι: 

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr .

 

Για να διαβάσετε τις οδηγίες που αφορούν το Γενικό Λύκειο πατήστε εδώ 

Αν θέλετε να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής, ανανέωση εγγραφής και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων 11-09-2019, οι γονείς και κηδεμόνες οφείλουν να παρουσιαστούν στο σχολείο για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται.

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2018-2019

 

 

 NEO Σημαντική διάκριση για μαθήτρια του σχολείου μας.

 NEO Παρουσίαση της εικονικής επιχείρησης "Choco Luck" σε τηλεοπτική εκπομπή.

 

 

 

     

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιασμός σχολείων 2017

Σχολικό Έτος 2018 -19

 

Απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση εγγραφής στην Α΄ Λυκείου

Μετά την ολοκλήρωση από τους γονείς και κηδεμόνες της διαδικασίας της Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής – Δήλωσης Προτίμησης, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές τα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι τα παρακάτω:

Μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ.. οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν στο σχολείο εγγραφής για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων

α. Έντυπο της Αίτησης Εγγραφής (το παραλαμβάνετε από το σχολείο)

β. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας ή του/της ιδίου/ας αν είναι ενήλικος/η (την παραλαμβάνετε από το σχολείο)

γ. Εκτύπωση της Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης

δ. Απολυτήριο Γυμνασίου, εφόσον αυτό δεν έχει διαβιβαστεί υπηρεσιακά, ή άλλος ισότιμος τίτλος.

 


 

 σημαντικό Σας ενημερώνουμε ότι για  οποιαδήποτε απορία έχετε, όσον αφορά την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ. & στα ΓΕ.Λ.   παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω τηλέφωνα του Υπουργείου :

Τηλ. Επικοινωνίας ΓΕΛ: 2103443911 (ώρες: 8:00 - 16:00)

Τηλ. Επικοινωνίας ΕΠΑΛ: 2103443913 (ώρες: 8:00 - 16:00)