SCHOOL1

Στο μενού "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ" υπάρχουν τα άρθρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 (Εξεταστικά Κέντρα ειδικών μαθημάτων κλπ).

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, έτους 2022

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου.


 

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το σχολείο μας θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

summer-image


 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e–eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe–se–skholeio/eggraphe–ananeose–eggraphes–se–geniko–kai–epaggelmatiko–lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη σχολική μας μονάδα έως και τις 30-6-22 ή στις 7-7-22 ημέρα που το σχολείο εφημερεύει.


 ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2022

New Phototastic Collage

Με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ήταν μια τελετή που διοργανώθηκε με άψογο τρόπο. Συγχαρητήρια αξίζουν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για την εκπληκτική οργάνωση της γιορτής.

 

all1

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάνω από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί τα τελευταία -δύσκολα για όλους- χρόνια. Θα μείνουν πάντα στην καρδιά μας γιατί κατάφεραν να διατηρήσουν όλο αυτόν τον καιρό την αισιοδοξία, τον αυθορμητισμό το χιούμορ, τις ιδέες και τα νεανικά οράματά  τους.

Την τελετή αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελληνικού / Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.  Νικοθόδης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Θωμάς Κατσαγώνης, η Προϊσταμένη  Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δέσποινα Δεσύπρη, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κυρία Αλεξάνδρα Αφεντάκη, ο Αντιπρόεδρος Ελλήνων Χημικών Τάσος Κορίλης, το μέλος του Δ.Σ. Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων & Μαθητών Ελλάδος κ. Μιχάλης Τσικαλάκης και πολλοί άλλοι.

IMG 20220625NEW

Στη γιορτή μουσική έπαιξε το συγκρότημα Past Perfect Genes ενώ φωτογραφίες τράβηξε,  ο μόνιμος  αρωγός των εκδηλώσεων του σχολείου, κ. Γεράσιμος Χατζάκης.

IMG 20220624NEW


 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Οι απολυόμενοι μαθητές μπορούν να παραλαμβάνουν από Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 έως και Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022,  από τις 9:00 έως τις 12:00, τους τίτλους υποχρεωτικά oι ίδιοι. Σε περίπτωση αδυναμίας ο παραλαβών οφείλει να έχει εξουσιοδότηση για την υπογραφή στο Μητρώο Σχολείου. Η επίδοση των απολυτηρίων μετά την 29-6-2022 θα γίνεται κάθε Πέμπτη που το σχολείο θα εφημερεύει.


 

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2022.

Σας ενημερώνουμε ότι για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας, μπορείτε να προσέρχεστε στη σχολική μονάδα  από την Τρίτη 21 Ιουνίου ως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου. από τις 9:00 έως τις 12:00.  Το password δημιουργείται και καταχωρίζεται αποκλειστικά ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον υποψήφιο, καθώς είναι ΑΥΣΤΗΡΑ προσωπικό. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Λήψη αρχείου


 

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε το έγγραφο


 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

    ΠΡΟΦ. ΜΑΘΗΜΑ   ΜΑΘΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
         
ΠΕΜΠΤΗ 16-Ιουν ΑΡΧΑΙΑ Γ.Π   ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣ.
         
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-Ιουν ΦΥΣΙΚΗ   ΒΙΟΛΟΓΙΑ
         
ΔΕΥΤΕΡΑ 20-Ιουν ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ   ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΣ.
         
ΤΡΙΤΗ 21-Ιουν ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ   Ν. ΓΛΩΣΣΑ
         
ΤΕΤΑΡΤΗ 22-Ιουν Η/Υ   ΑΛΓΕΒΡΑ
         
ΠΕΜΠΤΗ 23-Ιουν ΧΗΜΕΙΑ   ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
         
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-Ιουν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ   ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εξέταση ξεκινάει στις 9:00 π.μ.
 
 

Οδηγίες προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δείτε τις οδηγίες εδώ.


 

Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης

Αγαπητοί γονείς,

Σε λίγες ώρες θα ηχήσει το κουδούνι για τις πανελλαδικές εξετάσεις και είναι αντιληπτό, ότι τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς τους είναι εξαιρετικά αγχωμένοι για την έκβαση τους.

Σίγουρα το να επιτύχει κάποιος/α μαθητής/τρια την είσοδο του/της σε μία Ανώτατη Σχολή είναι κάτι που θα γεμίσει με χαρά και αισιοδοξία τόσο τον/την  ίδιο/α, όσο και την οικογένειά του/της. Όμως, αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση, ούτε οι μαθητές, ούτε και οι γονείς τους να καταληφθούν από θλίψη. Οι Πανελλαδικές είναι μία από τις πολλές εξετάσεις που θα χρειαστεί να δώσουν τα παιδιά μας στη ζωή τους. Είναι μια από τις πολλές μάχες που θα κληθούν να δώσουν για να κερδίσουν τον "πόλεμο" της ζωής. Οι πανελλαδικές είναι  μονάχα η αρχή και όχι το τέλος της προσπάθειάς τους. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι για κάθε παιδί που θα γίνει μηχανολόγος, οικονομολόγος, δικηγόρος, γιατρός, υπάρχει ένα παιδί που θα γίνει μουσικός, αθλητής, επιχειρηματίας. 

Ευχόμαστε να ευοδωθούν τα όνειρα των παιδιών μας, όποια και αν είναι αυτά. Εμείς, έτσι και αλλιώς, θα είμαστε πάντα δίπλα τους  για να τα στηρίζουμε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Ελληνικού Αργυρούπολης,
 
Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας
Ζιάβρας Κωνσταντίνος.       Τόλη Μαρίνα


 

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σύμφωνα με τη συνεδρίαση, την πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων και τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, όλοι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου απολύονται. Θα ενημερωθείτε για την έκδοση και παραλαβή των απολυτήριων με καινούρια ανάρτηση.


 

Υποβολή δικαιολογητικών για τη χορήγηση Βεβαίωσης σε μαθητές και μαθήτριες για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιους ή/και Παγκόσμιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες

Δείτε το αρχείο.


 

Ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Δείτε το αρχείο.


 

Φυλλάδιο με οδηγίες για τις εξετάσεις από 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Δ’ Αθήνας

Δείτε τις οδηγίες


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Δείτε το πρόγραμμα

Δείτε την ύλη της Γ΄ Λυκείου (ενδοσχολικά εξεταζόμενα μαθήματα)

 


 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ (ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2004)

Λήψη αρχείου


 

ΕΠΕΙΓΟΝ! Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23

Λήψη αρχείου (Προετοιμασία γαι την εφαρμογή e-εγγραφές) 

Λήψη αρχείου (Επιστολή προς γονείς)

Λήψη αρχείου (ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ - pdf)

Λήψη αρχείου (ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ - docx)


 

ΓΡΑΠΤΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 – 2022

Με βάση την ΥΑ 102474/Δ2 (ΦΕΚ 4134/τχ Β’/09-09-2021) καθορίζονται τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα ως εξής:

Α’ Λυκείου

 • Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία),
 • Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία)
 • Ιστορία
 • Φυσικές Επιστήμες (μόνο οι κλάδοι Φυσική και Χημεία)
 • Αγγλικά


Β’ Λυκείου

 • Ελληνική Γλώσσα (μόνο ο κλάδος Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία)
 • Ιστορία
 • Φυσικές Επιστήμες (μόνο ο κλάδος Βιολογία)
 • Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία)
 • Αγγλικά
 • όλα τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού

Γ’ Λυκείου

 • Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
 • Μαθηματικά (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών)
 • Ιστορία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
 • όλα τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού

Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2021-2022

 Δείτε το αρχείο


 

Ενημέρωση γονέων των μαθητών γεννημένων το έτος 2006 για σύνταξη στρατολογικών πινάκων

Αρχείο 1   Αρχείο 2   Αρχείο 3
 

 IMG 20220124 152139 Medium

 

 


 

Ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων. (Ανακοίνωση του Υπουργείου)


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

     Δείτε το άρθρο


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

Δείτε το πρόγραμμα (αρχείο pdf) (αρχείο εικόνας).


Ώρες υποδοχής γονέων / κηδεμόνων

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να συναντούν τους καθηγητές του σχολείου, προκειμένου να ενημερωθούν σε θέματα επίδοσης και φοίτησης των παιδιών τους, κατά προτίμηση σύμφωνα με τον πίνακα του συνημμένου αρχείου. (αρχείο pdf) (αρχείο εικόνας)
 

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2022. (Διορία 1/12 έως και 13/12)


 

Πρόσκληση Στρατευσίμων Κλάσης 2025 (Γεννημένων το έτος 2004) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής

Δείτε το έγγραφο


Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Εγκύκλιος      Αίτηση


ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ EDUPASS

(ΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ)

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου

Δείτε τις οδηγίες του Υπουργείου

Δείτε οπτικοποιημένες οδηγίες


 


 Ενημέρωση για απουσίες λόγω εμβολιασμού.


 

Καθορισμός εξεταστέας ύλης για τα μαθήματα της Α’ και Β’ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2021-22.


Διανομή σχολικών ειδών σε μαθητές/τριες για το Σχολικό Έτος 2021-2022, μέσω κοινοποίησης της αντίστοιχης δράσης της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, στις Δ/νσεις όλων των Σχολείων της πόλης μας.


3ο ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης αναγορεύτηκε σε σχολείο Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σχολικό έτος 2020-21!
presveis ek
Η συνεργασία, το μεράκι και ο ενθουσιασμός μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, αποτελούν πηγή έμπνευσης για μελλοντικά έργα.
Συγχαρητήρια σε όλους!
 
presveis ek1

Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού από την Περιφέρεια Αττικής.

(Για γονείς και εκπαιδευτικούς)

Δείτε περισσότερα εδώ.


 Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022.

Δείτε το νόμο εδώ.

 


Ωράριο λειτουργίας  και μέτρα προστασίας

Μπορείτε να διαβάσετε τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σχετικό ΦΕΚ 4187/10-9-2021 . 

Tο ωράριο μαθημάτων και διαλειμμάτων διαμορφώνεται ως εξής : 

1η ώρα 815 - 900
 
5' διάλειμμα
 
2η ώρα 905 - 950
 
10' διάλειμμα
 
3η ώρα 1000 - 1045
 
10' διάλειμμα
 
4η ώρα 1055 - 1140
 
10' διάλειμμα
 
5η ώρα 1150 - 1235
 
5' διάλειμμα
 
6η  ώρα 1240 - 1325
 
5' διάλειμμα
 
7η ώρα 1330 - 1410

 


Ενημέρωση μαθητών/τριών και γονέων /κηδεμόνων για τα προσωπικά δεδομένα

 Κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

 

Τα προσωπικά σας δεδομένα (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το ΥΠΑΙΘ και την εκάστοτε σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών κατ’ εντολή του. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί σας και ο συντονισμός της διαδικασίας της παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.  

 

Κατά τη συμμετοχή σας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγετε στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν σας, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέεστε μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος συλλέγονται μεταδεδομένα, τα οποία παράγονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και είναι απαραίτητα για τη διάγνωση των τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν και συνακόλουθα την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Tα μεταδεδομένα αυτά περιλαμβάνουν: α) τη διεύθυνση IP, β) το αναγνωριστικό "UserAgent", γ) τον τύπο υλικού, δ) τον τύπο και την έκδοση λειτουργικού συστήματος, ε) την έκδοση διακομιστή-πελάτη, στ) τη διεύθυνση Mac (κατά περίπτωση), ζ) την έκδοση εφαρμογής, η) τις υλοποιηθείσες ενέργειες (είσοδος, έξοδος, κοκ), θ) τις πληροφορίες σύσκεψης: i) τίτλος, ii) ημερομηνία και ώρα, iii) συχνότητα, iv) μέση και πραγματική συχνότητα, v) ποιότητα, vi) ποσότητα, vii) δραστηριότητα δικτύου και viii) συνδεσιμότητα.

 

Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον (άρ. 6 §1 περ. ε΄ ΓΚΠΔ), δηλαδή το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπαίδευσης υπό καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνδυαστικά με την εκπλήρωση έννομης υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (άρ. 6 §1 περ. γ΄ ΓΚΠΔ), η οποία προβλέπεται στο αρ. 63 του Ν. 4686/2020. Ειδικά όσον αφορά στα μεταδεδομένα, χρησιμοποιούνται περαιτέρω για σκοπούς αποκλειστικά ερευνητικούς ή/ και στατιστικούς, αφού προηγουμένως ανωνυμοποιηθούν. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας είναι η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (αρ. 6 παρ. 1 περ. γ ΓΚΠΔ), όπως αυτή τίθεται από τη διάταξη του αρ. 1 πδ 18/2018, δηλαδή η διενέργεια στατιστικών αναλύσεων-ερευνών στο πλαίσιο της αποστολής του να αναπτύσσει και να αναβαθμίζει συνεχώς την παιδεία.

 

Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι ήδη αποθηκευμένα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ λόγω της ιδιότητάς σας ως μαθητών ή γονέων/ κηδεμόνων θα διατηρηθούν όπως ορίζεται στις σχετικές Πολιτικές του ΥΠΑΙΘ. Τα μεταδεδομένα που δημιουργούνται διαγράφονται μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2020-2021.

 

Εφόσον έχετε καταχωρίσει τα πραγματικά σας στοιχεία (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμο) στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορείτε να ταυτοποιηθείτε), μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών (μόνο όσον αφορά στα μεταδεδομένα) με υποβολή αίτησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@minedu.gov.gr. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά σας, έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr), Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλ. +30-210 6475600, φαξ +30-210 6475628.  

 

Για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΥΠΑΙΘ (ΥΠΔ/DPO) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dpo@minedu.gov.gr.  

 

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

 


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID-19

ΠΡΟΣΟΧΗ:Σε περίπτωση που ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

 


 Σχέδιο Δράσης Διαχείρισης Περιστατικών Covid-19

 


ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες που ανακοίνωσε για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) εδώ

Επίσης, μπορείτε να δείτε:

Οδηγίες για τη χρήση μάσκας από το κοινό

Οδηγίες για φροντίδα ύποπτου κρούσματος στο σπίτι

Οδηγίες εφαρμογής απλής χειρουργικής μάσκας

Οδηγίες για γονείς

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς! 

Αφίσα για τον Covid

 

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΚΕΣΥ

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του 2ου ΚΕΣΥ 210-9955036 9.00 - 13.00 κάθε μέρα. Αιτήσεις για αξιολόγηση γίνονται δεκτές τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά στο e-mail του ΚΕΣΥ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), με την προϋπόθεση οι γονείς να καταθέσουν αυτοπροσώπως την αίτηση αργότερα. Εκπαιδευτικό υλικό και σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται στο ιστολόγιο του 2ου ΚΕΣΥ Δ Αθήνας https://2kesydathinas.blogspot.com/, το οποίο θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

 


 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κατ' εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019, θα θέλαμε) σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία.
Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).