ekd1

Εσπερίδα με θέμα “TECHNOLOGY ADDICTION – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ” διοργανώνουν την Τετάρτη 6/12/2023 στις 18:45 μ.μ. στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ελληνικού - Αργυρούπολης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, σε συνεργασία με την ομάδα των Alterkids.
Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην προβληματική χρήση του Διαδικτύου και τον εθισμό στο διαδίκτυο ;
Θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είστε κάποιος από τους παρακάτω χρήστες (εσείς ή τα παιδιά σας) ;
1. Addict
2. Addict-in-denial
3. Experimenter
4. Initial user
5. Casual user
Γνωρίζετε πως λειτουργεί το σκοτεινό διαδίκτυο ; Πως θα μπορούσε κάποιος με πλαστή ηλικία (ενήλικα ή ανώνυμου) να αγοράσει κάτι και πως θα γινόταν η παραλαβή ;
Υπάρχει νομικό πλαίσιο που να υποστηρίζει τους χρήστες από την ψηφιακή εκμετάλλευση ή παρενόχληση ;
Αυτά και άλλα φλέγοντα θέματα θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν όπως και οι διαστάσεις που έχουν προκύψει από το φαινόμενο της ιδιότυπης αυτής σχέσης των τεχνολογικών εθισμών, καθώς και ο ρόλος που διαδραματίζουν το σχολείο και η οικογένεια για την αντιμετώπιση της νέας αυτής τάσης.
Στην εσπερίδα ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Παπαϊωάννου (μηχανικός κυβερνοασφάλειας) και η Στέλλα Βραχουλάκη (Ειδική Παιδαγωγός).
Οι ομιλητές:
Στέλλα Βραχουλάκη
Η Στέλλα δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια πάνω σε θέματα ειδικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης , εστιάζοντας στα προβλήματα συμπεριφοράς, οριοθέτησης και διαχείρισης προεφηβείας και εφηβείας.
Παράλληλα ως λογοθεραπεύτρια έχει καταρτίσει προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και εκπαίδευσης παιδιών με αναπτυξιακά προβλήματα και στο φάσμα του αυτισμού.
Γιώργος Παπαϊωάννου
Ο Γιώργος είναι ενεργός στο Web Interactive, Music, Video & Animation, Gaming, Developing & Cyber Security & ΑΙ Industries τα τελευταία 25 χρόνια. Εργάστηκε ως προγραμματιστής σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την Κυβερνοασφάλεια. Είναι ένας από τους εκπαιδευτές των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας στην πλατφόρμα γεωεντοπισμού εκτάκτων αναγκών 112 και αποτέλεσε τακτικό μέλος των ειδικών ολυμπιακών αγώνων που έγιναν στην Αθήνα το 2011, ως υπεύθυνος τεχνολογίας.
Λίγα λόγια για τα Αlterkids
Τα Αlterkids & Lab προέκυψαν μέσα από τις νέες τεχνολογικές τάσεις που αναπτύσσονται ραγδαία στον τομέα της ψυχαγωγίας, επικοινωνίας & εκπαίδευσης, πάντα με την βοήθεια των έξυπνων εργαλείων του διαδικτύου & μέσω των οποίων αλληλεπιδρά ανάλογα, με την χρήση που κάνει η σημερινή οικογένεια.
Σκοπός των Alterkids είναι να αποδώσουν την πραγματική εικόνα αλλά και τις πιθανές λύσεις στην οικογένεια για την ορθή χρήση του διαδικτύου μαζί βέβαια με τα θετικά και τα αρνητικά «στοιχεία» που είναι συνδεδεμένα.
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους επιστήμονες και τεχνολόγους στον χώρο της παιδοψυχολογίας και ειδικής παιδαγωγικής όπως και της πληροφορικής.
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί στο παιδί αρχικά η γνώση που οφείλει να κατέχει, προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί τις προκλήσεις του διαδικτύου στην σημερινή εποχή και επιπλέον να απομυθοποιήσει τους φανταστικούς “ήρωες” και τα πλασματικά ινδάλματα που του επιβάλλει η νέα καταναλωτική τάξη του κυβερνοχώρου.
Η δραστηριότητα μας αφορά :
• την αξιολόγηση τεχνολογικού κενού γονέα προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις
• την πληροφόρηση για τις νέες τεχνολογικές «παγίδες» που πρέπει να προσέξει
• την υπενθύμιση αλλά και την τήρηση των ορίων και εντέλει την εκπαίδευση με το γονέα να αναπτύσσει την πρώτη συνεργασία με μέντορα το παιδί του.

 

ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021 – 2022 επισκεφθήκαμε διαδικτυακά τα εξής Μουσεία :

makr

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.

parth

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ/ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.

alex

     ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ( τμήματα Α1, Α2, Α3)

                                                              Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σουγκάρη Μαρία – Ειρήνη.

ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022:

epan

«Δι΄αυτά πολεμήσαμεν… Αρχαιότητες και Ελληνική Επανάσταση»

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ για την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

parth

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά για τα τμήματα Γ1 και Γ3.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σουγκάρη Μαρία –Ειρήνη.

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ στηρίζουν τα συσσίτια της Αγίας Βαρβάρας

AGIA VARVARA

Μαθητές του σχολείου έδωσαν τρόφιμα για τα συσσίτια που οργανώνει η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και συμμετείχαν στην ενημέρωση που γίνεται στα supermarketτης περιοχής.

AGIA VARVARA1

Το σχολείο μας παρακολούθησε στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος" τις  ταινίες Σόφι Σολ και τα Μαύρα Διαμάντια....

cine

Νοέμβριος 2017

Συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων ετών , την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 ,καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας, παρακολουθήσαμε μαζί την εξαιρετική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "η τάξη μας"

Ευχαριστούμε το Εθνικό Θέατρο για τη συνεργασία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας και για μεελοντικές θεατρικές εξορμήσεις....20171112 200400

 

20171112 200343

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση "ΤΡΩΑΔΕΣ ΟΙ ΑΕΙ ΟΔΥΡΟΜΕΝΕΣ". Η παράσταση ήταν μια συμπαραγωγή του 3ου και 4ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Την παράσταση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Ζέππου Καλλιόπη και Μιμηγιάννη Θεοδώρα.

troades

Εισαγωγικό σημείωμα

« Οι αεί οδυρόμενες Τρωάδες» στηρίζονται στη γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη και αποτελούν συνέχειά της. Στον  Ευριπίδη οι Τρωαδίτισσες θρηνούν  για το χαμό της πόλης τους και για τη δική της τύχη η καθεμιά, αφού οι Αχαιοί αποφάσισαν να τις πάρουν μαζί τους, ως λάφυρα πολέμου.

Στις «αεί οδυρόμενες Τρωάδες» οι Τρωαδίτισσες εγκλωβίζονται στο «μεσόκοσμο του Άδη». Οι σκιές τους με όλο το συναισθηματικό φορτίο, τον πόνο και τα πάθη που έζησαν, έχοντας δει θεάματα « ανάρμοστα για μάτια θνητών και γυναικών καρδιά» καταδικάζουν τον πόλεμο και τα δεινά που αυτός δημιούργησε. Εκεί εμφανίζεται και ο Αγαμέμνονας, ο «αρχιστράτηγος της συμφοράς τους», για να αναμετρηθεί με τα ανίσχυρα θύματά του εκλιπαρώντας  τη συγχώρηση τους. Η συγχώρηση θα δοθεί από τις περισσότερες Τρωαδίτισσες και αυτές θα μεταβούν  στον κόσμο των μακάρων. Μόνο η Εκάβη, η πολυβασανισμένη βασίλισσα της Τροίας, θα αρνηθεί να δώσει τη συγχώρησή της και θα μετατραπεί σε Ερινύα που θα βασανίζεται «ες αεί».

Τους ρόλους, με σειρά εμφάνισης, ανέλαβαν οι μαθήτριες/μαθητές:

Εκάβη: Αρετή Παπαδιώτη

Αθηνά: Δήμητρα Χατζάκη

Αφροδίτη: Κωνσταντίνα Ψεβεδούρου

Χορός α΄: Κυριακή Γκεβέζου

                  Χρύσα Μαρία Πλατή

Χορός β΄: Αλεξάνδρα Βαλληνδρά

                  Μαντώ Ιωαννίδου

Κασσάνδρα: Ελισάβετ Ρέπα

Ανδρομάχη: Λαμπρινή Πουλιάση

Αγαμέμνονας: Πάνος Παπασωτηρίου

                           Κώστας Παπαδόπουλος

Περσεφόνη: Μαρία Παπαδοπούλου

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Κέλλυ Ζέππου

Κοστούμια: Δώρα Μιμηγιάννη