Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού

Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού

Με μεγάλη χαρά το Σχολείο μας καλωσορίζει τις δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Κύριος στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η εκπαίδευση εκατό χιλιάδων πολιτών μέσα από τη λειτουργία 100 σταθερών σημείων ψηφιακής εκπαίδευσης (hotspots) που θα δημιουργηθούν σε Διοικητικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και σε σχολεία. Για την υλοποίηση των εκπαιδεύσεων θα υπάρχει στενή συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης θα παρέχονται στους πολίτες από εξειδικευμένα στελέχη και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, ενώ αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων (αναζήτησης, διαχείρισης, αξιολόγησης κ.ά.) ψηφιακού περιεχομένου ώστε οι εκπαιδευόμενοι να κατανοούν το πλήθος των πληροφοριών που λαμβάνουν καθημερινά.

Ο σύνδεσμος όσον αφορά στη φόρμα εγγραφής εκδήλωσης ενδιαφέροντος των γονέων & κηδεμόνων καθώς και του Συλλόγου Διδασκόντων είναι ο ακόλουθος:
 
 
για τα webinars τα οποία θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 23/9/2021.