Δράσεις του 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 2020-2021

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

  • Μαθητές του σχολείου έχουν επανειλημμένα διακριθεί στο πρόγραμμα Euroscola και έχουν ταξιδέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. 

1

  •   Το έτος 2020-2021 ανακηρύχθηκε σε Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Οι συμμετέχοντες καθηγητές και  μαθητές αναγορεύθηκαν επίσης σε "Πρέσβεις"  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • 2Το έτος 2020-2021 τιμήθηκε με δύο Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας eTwinning για τα έργα "It'smy Europe too!" και «TransnationalMeeting on the Bridge!». 

3

Το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, ίδρυσε το έργο eTwinning “ It’s my Europe too!” Στο έργο συμμετέχουν 203 μαθητές και 23 καθηγητές από 10 σχολεία σε 7 χώρες.

4

 Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις με Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, με στελέχη της FRONTEXκαι με το Δήμαρχο Ελληνικο/Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο.

6

  • Στο επίσης βραβευμένο e-Twinning έργο "TransnationalMeetingontheBridgeσυμμετείχαν 6 μαθητές της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης για το σχολικό έτος 2020-21 και συνολικά   47 μαθητές και 10  καθηγητές από  Ελλάδα , Ρουμανία , Ιταλία, Τουρκία και Πορτογαλία.

7

Στο παρελθόν έχει τιμηθεί αρκετές φορές με την «Ετικέτα Σχολείου eTwinning». Ως πρωτοπόροι και πρωτεργάτες στις κοινότητές τους, τα Σχολεία eTwinning χαίρουν αναγνώρισης ως έχοντα ηγετικό ρόλο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αναζητούν συχνά επιπλέον ευκαιρίες για την ανάπτυξη της σχολικής μονάδας.

Συμμετοχή σε δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς, με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων (αναζήτησης, διαχείρισης, αξιολόγησης κ.ά.) ψηφιακού περιεχομένου, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να κατανοούν το πλήθος των πληροφοριών που λαμβάνουν καθημερινά.

Μαθήτρια του σχολείου βραβεύτηκε το έτος 2020-2021 στο 39ο Πανελλήνιο 67ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eas. Για την ίδια δράση τιμήθηκε και εκπαιδευτικός του σχολείου μας. 

8

Μαθητής του σχολείου συμμετείχε το έτος 2020-2021 στην 1η Διαδικτυακή Ημερήσια Γενική Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας (κατά τη διάρκεια της καραντίνας).

 9

  • Ενεργή συμμετοχή του σχολείου σε κοινωνικές δράσεις όπως είναι η συνδρομή των συσσιτίων της Αγίας Βαρβάρας.
  • Συνεργασίες με σχολεία ειδικής αγωγής (μόνιμη εκπαιδευτική συνεργασία σε προγράμματα και δράσεις με το όμορο σχολείο των κωφών και βαρήκοων).

10

  • Συνεργασία με το Πανορμίτειο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Σύμης, στο πλαίσιο της προσέγγισης των ακριτικών σχολείων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα και τις προκλήσεις των ακριτικών περιοχών. 

11

  • Πραγματοποίηση σεμιναρίων για τους μαθητές, το έτος 2020-2021, με τίτλο «Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών: Τεχνολογίες Ομιλίας» και διαδικτυακό εργαστήριο μυθοπλαστικής σχεδίασης.
  • Εικονικές επισκέψεις μαθητών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.