ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ο ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 - 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 - 2019

 

Πρόγραμμα EUROSCOLA: Γραπτός Διαγωνισμός

Συμμετοχή για 3η χρονιά στην ημερίδα Euroscola στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 27/11/2018.

STRASBOURG1

Μαθήτρια : Σκλαβενίτη Θεανώ

STRASBOURG2

 

“Εθνική και Πανευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας”

 Βράβευση με Εθνική και Πανευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας του έργου eTwinning   “ Mentoring@sch” με συνεργαζόμενα σχολεία το 10ο δημοτικό Ηλιούπολης και το δημοτικό και γυμνάσιο Zamosc, Πολωνία.

ETW1

 ETWZ page-0001

 

“Πανελλήνιο Βραβείο”

Τιμητικό 2ο Βραβείο για το βίντεο « Ψηφιακή Ασφάλεια» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Saferinternet4kids του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας στην κοινή συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης και του Ειδικού Σχολείου Κωφών/ Βαρηκόων.

https://www.youtube.com/watch?v=WPlGy86B6QM

 

eTwinningSchoolLabel”

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ανάμεσα στα 1.004 ευρωπαϊκά σχολεία που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning βρίσκεται το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης. Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

 1.         Ψηφιακή πρακτική

 2.         Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)

 3.         Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

 4.         Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού

 5.         Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους    μαθητές

Η αναγόρευση σε Σχολείο eTwinning προσφέρει αναγνώριση για το καινοτόμο έργο που επιδεικνύουν τα σχολεία ως προς την προώθηση της πολιτειότητας, της πολιτισμικής συνείδησης και της ψηφιακής ικανότητας. Επίσης, αναγνωρίζει το έργο που τα σχολεία έχουν να επιδείξουν ως προς την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασίας εντός και εκτός αυτών, σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων και χωρών.

 Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning είναι βήμα πιστοποίησης που αποσκοπεί στην αναγνώριση της εργασίας που γίνεται σε επίπεδο ομάδας στην κάθε σχολική μονάδα. Δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning. Αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, την εφαρμογή νέων καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και την καλλιέργεια της συνεργατικής μάθησης.

ETWSKE

                                        

        YouSmileawards”

 Κοινή συμμετοχή του Ειδικού Σχολείου Κωφών/ Βαρηκόων και του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης για βράβευση στην κατηγορία «Σχολείο που βοηθάει παιδιά», στα 3α Ετήσια Βραβεία «YouSmile» που οργανώνουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile». Οι βασικοί στόχοι είναι να αναδεχθούν πράξεις και πρωτοβουλίες παιδιών, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες και να προβληθεί η θετική πλευρά της κοινωνίας μέσα από τη μαθητική κοινότητα.

YOUSMILE1

 

YOUSMILE2

 

 

eTwinningSTEMLabel”

STEM

Συμμετοχή στην eTwinning δράση για STEM έργα. Το 3ο ΓΕΛ επιλέχθηκε για το 2019-20 ως 1 από τα 70 Λύκεια που θα λάβουν εξοπλισμό και εκπαίδευση με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία eTwinningprojects, προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM.

Η μέθοδος STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε δραστηριότητες με θέματα που συνδυάζουν τη Φυσική, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή της εμπλοκής και του ενδιαφέροντος που εμφανίζουν τα παιδιά με τα επιστημονικά πεδία του STEM. Με εφαρμογή της μεθόδου STEM μέσω projects, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να αναστοχάζονται στην διαδικασία της επίλυσης αυθεντικών προβλημάτων και αποκτούν δεξιότητες που είναι σχετικές με τη διεθνή τάση στην εκπαίδευση, καθώς εστιάζει στην κριτική σκέψη, στην εργασία σε ομάδες (συνεργασία), ενώ έχει αναφερθεί ότι μειώνει το χάσμα γνώσεων ανάμεσα σε εκπαιδευόμενους από διαφορετικά κράτη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

DIAKR1

 

DIAKR2