ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - "ΤΡΩΑΔΕΣ ΟΙ ΑΕΙ ΟΔΥΡΟΜΕΝΕΣ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση "ΤΡΩΑΔΕΣ ΟΙ ΑΕΙ ΟΔΥΡΟΜΕΝΕΣ". Η παράσταση ήταν μια συμπαραγωγή του 3ου και 4ου ΓΕΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Την παράσταση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Ζέππου Καλλιόπη και Μιμηγιάννη Θεοδώρα.

troades

Εισαγωγικό σημείωμα

« Οι αεί οδυρόμενες Τρωάδες» στηρίζονται στη γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη και αποτελούν συνέχειά της. Στον  Ευριπίδη οι Τρωαδίτισσες θρηνούν  για το χαμό της πόλης τους και για τη δική της τύχη η καθεμιά, αφού οι Αχαιοί αποφάσισαν να τις πάρουν μαζί τους, ως λάφυρα πολέμου.

Στις «αεί οδυρόμενες Τρωάδες» οι Τρωαδίτισσες εγκλωβίζονται στο «μεσόκοσμο του Άδη». Οι σκιές τους με όλο το συναισθηματικό φορτίο, τον πόνο και τα πάθη που έζησαν, έχοντας δει θεάματα « ανάρμοστα για μάτια θνητών και γυναικών καρδιά» καταδικάζουν τον πόλεμο και τα δεινά που αυτός δημιούργησε. Εκεί εμφανίζεται και ο Αγαμέμνονας, ο «αρχιστράτηγος της συμφοράς τους», για να αναμετρηθεί με τα ανίσχυρα θύματά του εκλιπαρώντας  τη συγχώρηση τους. Η συγχώρηση θα δοθεί από τις περισσότερες Τρωαδίτισσες και αυτές θα μεταβούν  στον κόσμο των μακάρων. Μόνο η Εκάβη, η πολυβασανισμένη βασίλισσα της Τροίας, θα αρνηθεί να δώσει τη συγχώρησή της και θα μετατραπεί σε Ερινύα που θα βασανίζεται «ες αεί».

Τους ρόλους, με σειρά εμφάνισης, ανέλαβαν οι μαθήτριες/μαθητές:

Εκάβη: Αρετή Παπαδιώτη

Αθηνά: Δήμητρα Χατζάκη

Αφροδίτη: Κωνσταντίνα Ψεβεδούρου

Χορός α΄: Κυριακή Γκεβέζου

                  Χρύσα Μαρία Πλατή

Χορός β΄: Αλεξάνδρα Βαλληνδρά

                  Μαντώ Ιωαννίδου

Κασσάνδρα: Ελισάβετ Ρέπα

Ανδρομάχη: Λαμπρινή Πουλιάση

Αγαμέμνονας: Πάνος Παπασωτηρίου

                           Κώστας Παπαδόπουλος

Περσεφόνη: Μαρία Παπαδοπούλου

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Κέλλυ Ζέππου

Κοστούμια: Δώρα Μιμηγιάννη