eTwinning projects 2023-2024 (new)

Το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης εκπόνησε το σχολικό έτος 2023-24 , δύο ευρωπαϊκά έργα eTwinning.


Στο έργο "Creatwinning Dystop -IA-n Fiction" συνεργαζόμαστε με το Λύκειο Schillerschule Hannover, Γερμανία και το  Lycee Saint Maurice ,  Γαλλία,  σε μία εκπαιδευτική διαδικασία που εμπλέκει τους μαθητές των 3 χωρών στην συγγραφή ιστοριών  με και χωρίς τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.Αφού οι μαθητές ερευνήσουν τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της Τ.Ν,  την σχέση  με το πολιτισμικό υπόβαθρο του κάθε χρήστη και τους κανόνες συγγραφής μικρών ιστοριών,  οι μαθητές σε διακρατικές ομάδες, και η ΤΝ μόνη της, παράγουν ιστορίες με παρόμοιο περιεχόμενο.  Η αναγνώριση του συγγραφέα της ιστορίας οδηγεί τους μαθητές  να αναπτύξουν κριτική σκέψη σχετικά  με την αποτελεσματικότητα της χρήσης της Open AI  , να γνωρίσουν τις  δυνατότητες  και τους περιορισμούς της  στην εκπαιδευτική διαδικασία και να αναγνωρίσουν την αξία της φαντασίας και δημιουργικότητας των ανθρώπων.

 AInew

Για το  έργο "Am I singing a great poem?" το σχολείο μας συνεργάζεται με το Ισπανικό σχολείο  Corazón de Maria ,  σε ένα πολιτιστικό eTwinning  με έμφαση σε Ισπανούς και Έλληνες μελοποιημένους ποιητές. Οι μαθητές σε διακρατικές ομάδες, ερευνούν  σημαντικούς ποιητές της Ελλάδας και της Ισπανίας, μαθαίνουν  εξαιρετικά ποιήματα που έχουν γίνει τραγούδια  και εμπνέονται από αυτά για την συγγραφή  δικών τους ποιημάτων. Τέλος, χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να  συνοδέψουν το ποίημα τους με μουσική σε μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που επιτρέπει τον συνδυασμό ανθρώπινων ταλέντων και νευρωνικών  δικτύων προς όφελος της κατάκτηση της γνώσης των μαθητών.

Poemnew

 

Σημαντική Ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2006 (καταληκτική ημερομηνία: 31 Μαρτίου 2024)

Δείτε το αρχείο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Screenshot 2022-11-04 192134

Την Παρασκευή 4/11/2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση - ενημέρωση για το πρόγραμμα E twinnining στα πλαίσια των ενδοσχολικών επιμορφώσεων του σχολείου.

Η παρουσίαση θα έγινε από τη Ναταλία Τζίτζη (Πρεσβευτής eTwinning).

Screenshot 2022-11-04 185408

Διαδικτυακή συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κυμπουρόπουλο (Ελλάδα) και Andrea Caroppo (Ιταλία)

online event

Το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης και το Πανορμίτειο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σύμης διοργάνωσαν στις 16/4 μια διαδικτυακή συνάντηση - συζήτηση, με τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κυμπουρόπουλο (Ελλάδα) και Andrea Caroppo (Ιταλία), στα πλαίσια του έργου eTwinning "It's my Europe too!"

vlcsnap-2021-04-25-20h21m41s891

Οι μαθητές ρώτησαν τους ευρωβουλευτές για τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις δράσεις σε θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δείτε αποσπάσματα από τη συνάντηση :

https://www.youtube.com/watch?v=cNbjTOWlgtc

https://www.youtube.com/watch?v=wFVPEw1jLcU

https://www.youtube.com/watch?v=MrLpXbKfihE

https://www.youtube.com/watch?v=WJKqzlC1NnY

e-Γωνιά της Ευρώπης

e-Γωνιά της Ευρώπης

blog

STEM Robotics club

Το “STEM ROBOTICS club”  αποτέλεσε μία πρωτότυπη, αλληλοδιδακτική μεθοδολογία  μάθησης  με τη διασύνδεση  Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Φυσικής, Μαθηματικών, Μηχανικής και Ηλεκτρονικών στο μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας  της Α’ Λυκείου για 71 μαθητές και 7καθηγητές  απόχώρες,
Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία. Το έργο εκπονήθηκε από την ολομέλεια του Α1 και Α2 τμήματος και συνδυάστηκε διαθεματικά με το μάθημα των Αγγλικών.

Αρχικά οι μαθητές με τη χρήση της μεθοδολογίας  STEM εξοικειώθηκαν με το εργαλείοTinkercad τ οποίο είναι προσομοιωτής για την κατασκευή και τον προγραμματισμό κυκλωμάτων με ARDUINO. Εκεί μελέτησαν ομαδοσυνεργατικά  θέματα όπως οπτικό προγραμματισμό (blocks), τη γλώσσα  C++ (του ΙDE), ηλεκτρικά κυκλώματα και αυτοματισμούς .

Ακολούθησαν αντίστοιχα φύλλα εργασίας και οι μαθητές  μελέτησαν τη χρήση και τις δυνατότητες του  μικροεπεξεργαστή ARDUINO και μόλις τοArduino starter kit   υπήρξε διαθέσιμο στο σχολείο μας οι μαθητές  προχώρησαν σε κατασκευές όπως θερμόμετρο, μουσικό όργανο, συναγερμός, λειτουργία σερβοκινητήρων και dc κινητήρων.

Σχηματίστηκαν  ευέλικτες ομάδες εργασίας, οι οποίες έφτιαξαν συνεργατικές παρουσιάσεις για  τις χώρες τους για ηλεκτρικά κυκλώματα, κώδικες κατασκευών και  video εκτέλεσης του κώδικα των συνεργατών.

Όλες οι χώρες συνομίλησαν διαδικτυακά σε online meeting στην αγγλική γλώσσα  και σχεδίασαν από κοινού την πορεία του έργου. Το έργο  εισήγαγε τους μαθητές στην υπολογιστική σκέψη, στην έννοια της Ρομποτικής , στην επίλυση προβλημάτων,  στην ανάγκη ευρωπαϊκής συνεργασίας και στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας σε αυθεντικές συνθήκες επικοινωνίας.  Η μεθοδολογία  STEM  προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να  συνδέουν τη μάθηση ως θεωρητική γνώση,  με την πραγματικότητα  και την πρακτική εφαρμογή, και επιδίωξε  να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και στο δρόμο της καινοτομίας. 

t1t3

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο:

1. Ασφαλής εξ αποστάσεως εκπαίδευση

2. Ασφαλής εξ αποστάσεως εργασία

3. Συμβουλές χρήσης του διαδικτύου

4. Συμβουλές για γονείς

safeinternet

ασφάλεια στο Διαδίκτυο