Ομιλία του Kου Βλασσόπουλου

Σε μια ομιλία που, κατά κοινή ομολογία, καθήλωσε τους μαθητές της Γ Λυκείου, ο ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας Κυριάκος Βλασσόπουλος, έδωσε πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο που μπορούν οι έφηβοί μας να αντιμετωπίσουν το άγχος των εξετάσεων. 
Ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, κ. Βλασσόπουλε...

DSCN8933

 

Ο Κυριάκος Βλασσόπουλος είναι Ψυχοθεραπευτής – Ομαδικός Αναλυτής. Σπούδασε Θεολογία, Φιλοσοφία της Θρησκείας, Ιστορία της Ιατρικής και εκπαιδεύτηκε στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ομάδας και οικογένειας. Υπηρέτησε για 30 χρόνια στην Μέση Εκπαίδευση, όπου εργάστηκε και ως επιμορφωτής καθηγητών.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης του Λονδίνου, της Διεθνούς Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας και της Διεθνούς Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας. Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας.

Συγγραφέας των βιβλίων:

‘Ιαση Ψυχής, Ίαση Σώματος, Θρησκεία και Ιατρική αναζητούν αίτια και θεραπεία των ασθενειών από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Εκδ. Γρηγόρη

Σχολική Τάξη, Μάθηση και Ψυχική Υγεία, Η αθέατη πλευρά των σχέσεων αγωγής στα σημερινά σχολεία. Εκδ. Αρμός

Συλλογικός Τόμος: Εγώ κι Εσύ… και οι άλλοι, 11 Έλληνες Ψυχοθεραπευτές ξετυλίγουν το κουβάρι των οικογενειακών σχέσεων. Εκδ. Αρμός

DSCN8934